TeKnOgEnÇlİk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TeKnOgEnÇlİk


Hoşgeldiniz!
Kayıt Tarihiniz : Çarş. Ara. 31, 1969
Son Ziyaret : Çarş. Ara. 31, 1969



 
Anasayfayeni2GaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ANESTEZİ TEKNİKERİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
admin
Administrator
 Administrator
admin


Erkek
Mesaj Sayısı : 1276
Yaş : 31
Nerden : erzincan
<B><font color=red>Dikkat : </b> : Forum duyurularını okuyun TürkümDiyene!
Telefon Numarası : 00000000
Katıldığı Grup : ANESTEZİ TEKNİKERİ Fenerbahce
Tuttuğu Takım : ANESTEZİ TEKNİKERİ Besiktas
Ruh Hali : ANESTEZİ TEKNİKERİ Kimses10
Cİnsiyet : ANESTEZİ TEKNİKERİ I_icon_gender_female
oyla : <div class="js-kit-rating" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Kayıt tarihi : 23/03/08

Profil Kağıdı
Exp:
ANESTEZİ TEKNİKERİ Left_bar_bleue100/1000ANESTEZİ TEKNİKERİ Empty_bar_bleue  (100/1000)
Rap SAyısı:
ANESTEZİ TEKNİKERİ Left_bar_bleue75/1000ANESTEZİ TEKNİKERİ Empty_bar_bleue  (75/1000)
ANESTEZİ TEKNİKERİ Empty
MesajKonu: ANESTEZİ TEKNİKERİ   ANESTEZİ TEKNİKERİ Icon_minitimeCuma Mayıs 09, 2008 11:05 pm

ANESTEZİ TEKNİKERİ

TANIM
Anestezi teknikeri; her türlü ameliyatta hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin talimatına göre uygulayan, anestezi işlerinde hekime yardımcı olan sağlık meslek elemanıdır.
GÖREVLER
- Ameliyatlarda anestezi işlerinde doktorlara yardımcı olur, - Ameliyatlarda hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin kontrolünde uygular, - Cerrahi vakalarda hastaya anestezi yönünden gerekli tüm yöntemleri uygular, - Hastanın genel sağlık durumunu inceler, - Hastanın yaşına, cinsiyetine, kilosuna, sağlık yapısına göre anestezi (narkoz) uygulayıp hastayı uyutur, - Hastanın ameliyata hazır olduğunu doktora bildirir, - Ameliyat boyunca hayati bulguları takip eder. Herhangi bir komplikasyon durumunda doktorla birlikte müdahale eder, - Hastanın uyanmasına nezaret eder. Uyandırma sırasında hastanın genel sağlık durumunu kontrol eder.
KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
- Anestezi cihazı, - Laringoskop, - Endotrakeal tüp, - Anestezi ilaçları, - Oksijen, azot protoksit, - Halotan, Forane, Sevorane, - Maske, - Airway, - Aspiratör.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Anestezi teknikeri olmak isteyenlerin; - Göz-el koordinasyonu gelişmiş, - Fen alanına özellikle kimya ve biyoloji konularına ilgili, - İnsanlarla işbirliği içinde çalışmayı seven, - Bedence güçlü ve dayanıklı, - Söylenen veya yazılan talimatları anlayan ve bunları uygulayabilen, - Gözleri sağlam, dikkatli, sorumlu ve tedbirli, - Güler yüzlü ve sabırlı, kimseler olmaları gerekir.
ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Anestezi teknikerleri, hastanelerde bulunan ameliyathanelerde görev yaparlar. Çalışma ortamı soğuk ve temizdir. Çalışma saatleri düzensizdir. Hafta sonu ve gece nöbetleri olabilir. Acil hastalar için günün her saatinde göreve çağrılabilirler. Görevleri sırasında doktorlarla, hemşirelerle ve cihaz kullandıkları için makinelerle iletişim halindedirler.
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Ameliyat yapılan her türlü sağlık kurumunda (devlet hastanesi, özel hastane, doğumevi, üniversite hastaneleri, özel klinikler vb.) rahatlıkla iş bulabilirler. Ameliyatla tedavi yöntemlerinin gelişmesine paralel olarak meslek elemanlarına duyulan ihtiyaç artmaktadır.
MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Anestezi teknikerliği mesleğinin eğitimi, sağlık hizmetleri meslek yüksek okullarının “Anestezi” ile “Anestezi Teknikerliği” programlarında verilmektedir.
MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
Meslek liselerinin, - Anestezi, - Anestezi Teknisyenliği bölümlerinden mezun olanlar “Anestezi” ve “Anestezi Teknikerliği” ön lisans programına sınavsız olarak girebilirler.
- Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda, kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir. Bunun için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli “Sayısal (SAY)” puanı almaları gerekir.
EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ - Eğitim süresi 2 yıldır. - Eğitim süresince öğrencilere; Anesteziyoloji, Özel Tedavi Yöntemleri, Farmakoloji, Fizyoloji, Anatomi, Biyoloji gibi dersler verilmektedir. - Eğitim sırasında ve sonunda staj ve tez zorunluluğu vardır. - Anestezi programını bitirenlere ön lisans diploması ve Anestezi Teknikeri unvanı verilir.
MESLEKTE İLERLEME “Anestezi” ve “Anestezi Teknikerliği” ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde,
- Sağlık Eğitimi, - Sağlık Memurluğu, - Hemşirelik, - Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. BENZER MESLEKLER: - Anestezi teknisyeni, - Ambulans ve acil bakım teknikeri, - Hemşire. BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU
- Meslek eğitimi süresince kazanç söz konusu değildir. Ancak koşulları uygun olan öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ nun kredisinden yararlanabilirler. - Eğitim sonrası kazanç ise kamu kesiminde görev alan anestezi teknikerleri, Devlet Memurları Yasası hükümlerine göre maaş ve yan ödeme almaktadırlar. Ayrıca sağlık hizmetleri sınıfının hak kazandığı zam ve tazminatlardan yararlanırlar. Altı ayda bir ücretler yeniden belirlenmektedir. Özel sektörde çalışanların ücreti ise işveren ile yapılan anlaşmaya bağlıdır.
DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
- İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi Bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri. Retrieved from "http://meslekler.meslekrehberi.org/Anestezi_Teknikeri"
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://teknogenclik.all-up.com
 
ANESTEZİ TEKNİKERİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TeKnOgEnÇlİk :: KÜLTÜR VE SANAT :: Meslekler-
Buraya geçin: